“Sta stil bij je veranderverhaal, verbindt dit met de onderstroom en wees je bewust van je eigen rol.”

Masterclass Leiderschap in verandering

PlusPulse en IKOS consult verzorgen deze masterclass twee keer per jaar. Deelnemers zijn (eind)verantwoordelijk voor een stevige veranderopgave in hun eigen organisatie. We werken van 16 tot 20 uur in een zorgvuldig samengestelde groep op een mooie locatie. Halverwege eten we een hapje. Opdrachtgevers en andere relaties ontvangen een uitnodiging.

We houden altijd een plekje over voor het onverwachte. Pas je in het profiel? Neem dan contact op en nodig vooral jezelf uit. We kijken graag wat er mogelijk is en heten je uiteraard van harte welkom. Net als voor de andere genodigden geldt: je bent onze gast dus er zijn geen kosten aan verbonden. Wel is het belangrijk dat we op de komst kunnen rekenen van de mensen die zich aanmelden.

In het eerste deel van de Masterclass gaat het over het maken van een goed veranderverhaal. We bespreken het belang daarvan, hoe je zo’n verhaal ontwikkelt en we werken met de casuïstiek van deelnemers. Het gedachtengoed uit De Veranderversneller, het laatste boek van Kilian vormt de basis hiervoor. In het tweede deel gaat Roeland in op de onderstroom in veranderingsprocessen. Wat speelt zich af in het minder zichtbare maar minstens zo belangrijke domein van verandering? Wat weet je als leider van je jezelf en je eigen veranderopgave? Met elkaar ervaren we wat manieren zijn om daar goed zicht op te krijgen.

Deelnemers kunnen zelf het beste vertellen wat het resultaat is van de masterclass. Hieronder een bloemlezing uit de reacties:

Pauline Timman
Directeur
Mooie, snelle vorm van leren en inzicht krijgen (theorie, spiegel, feedback geven en krijgen).
Ruud van den Boom
Directeur-bestuurder
Scherpte en reflectie haal je vaak op onverwachte plaatsen. Dit is er zo een. Bedankt.
Axandra Post
Manager
Een inspirerende sessie waarin gelijke zielen bij elkaar komen met veel plezier, humor en inhoud. Top! Smaakt naar meer :-)
Chrétien Mommers
Directeur
Veel ontmoetingen met heel inspirerende mensen. Leerzaam om zo een paar uur ‘boven’ veranderen te hangen.
Liesbet van Oosten
Algemeen directeur
Verwondering en verwarring helpen de veranderaar en daarmee de verandering. Deze avond maakt nieuwsgierig vanuit herkenning en een divers gezelschap.
Fred Feuerstake
Directeur
Zinvol, betekenisvol, persoonlijk geraakt en nieuwe inzichten opgedaan.
Gijs Goosen
Directeur
In kort tijdsbestek toch veel inzicht in onbekend terrein. En inspiratie over hoe nu verder.
Cora Doppenberg
Directielid
Inspirerend en geeft veel ideeën om met anderen over in gesprek te gaan. Vooral qua leiderschap. Welke bewuste en onbewuste invloed heb je? En wat gebeurt er in de onderstroom?
Nico Overdevest
Bestuurder
Een beter zicht gekregen op de verandering door onder begeleiding te sparren met collega’s uit andere werkvelden.
Diane van der Krogt
Programmamanager
Een geweldige verrassing en enorme dynamiek. Veel eye-openers, soms een feest van herkenning. Mooi gezelschap en zeer bevlogen begeleiders. Geef dit cadeau graag door.
Joep Aarts
Directeur
Een verrassende, leerzame en inspirerende ontmoeting met deskundige begeleiders die je aan het denken zetten en weten te raken.
Mariëlle Wiltenburg
Manager
Een verdere ontdekkingstocht naar mijn rol als veranderaar. Stof tot nadenken. Ben zeker geïnspireerd.
Ron van der Helm
Directeur
Goed om even uit de dagelijkse hectiek te ontsnappen en met elkaar te sparren over de wijze lessen uit veranderprocessen

Heb je interesse en pas je in het profiel?
Dan zien we je graag op onze masterclass!