“Door te schrijven dwing je jezelf om je gedachten te ordenen, de essentie te formuleren en te bedenken hoe je die het beste aan anderen overdraagt.”

Publicaties

Op deze pagina zetten we met enige regelmaat een publicatie van Kilian in de etalage. Nu is dat De Veranderversneller, zijn laatste boek. Op de website bij dit boek vind je nog veel meer informatie en gratis werkmateriaal.

Onder de etalage staan alle publicaties, geordend naar boek, artikel of bijdrage aan een conferentie. Elke titel leidt naar de samenvatting en (gratis) download- of bestelmogelijkheid. De blogs staan hier.

Kilian: “Ik streef ernaar mijn publicaties zodanig te schrijven dat ze direct bruikbaar zijn voor anderen. Toen ik aan de universiteit werkte deed ik dat door mijn ideeën te formuleren in de vorm van wetenschappelijke publicaties. Inmiddels doe ik dat door mijn publicaties te richten op de veranderkundige praktijk. Met boeken, hoofdstukken, artikelen en blogs maak ik mijn kennis en ervaring toegankelijk voor leiders, adviseurs, wetenschappers en studenten.”

De Veranderversneller | Op shortlist voor Managementboek van 2016

Bennebroek Gravenhorst, K.M. (2015). De Veranderversneller. Realiseer je doel met de vijf veranderkundige vragen. Den Haag: Academic Service.

Een goed veranderverhaal geeft betekenis en houvast. Het zet mensen in beweging. Voor alle leiders en hun adviseurs is zo’n verhaal onmisbaar om resultaat te behalen en de gewenste verandering te realiseren.

‘De Veranderversneller’ gaat over hoe je zo’n veranderverhaal maakt door het stellen van vijf vragen: Waarom veranderen? Waartoe veranderen? Wat veranderen? Hoe veranderen? Wie veranderen? Het zijn de vragen die iedereen eigenlijk altijd stelt in elke verandering, maar de antwoorden op de vragen zijn steeds weer anders. Door te redeneren vind je voor de verandering in je eigen organisatie passende antwoorden. Slechte of ontbrekende antwoorden zorgen gegarandeerd voor flinke vertraging.

Dit boek bevat een schat aan praktisch toepasbare veranderkundige kennis waarmee je voor je eigen veranderopgave een goed verhaal kunt maken. De vele oefeningen helpen om deze kennis direct naar je eigen praktijk te vertalen en de verandering in je eigen organisatie tot een succes te maken.

Inkijkexemplaar
Bestel bij Managementboek
www.veranderversneller.nl

Boeken en hoofdstukken in boeken

Bijdragen aan tijdschriften
Bijdragen aan conferentiesMeer weten over een van deze publicaties?